Supplementen

Even snuffelen in de webwinkel.

Supplementen

Voedingssupplementen zijn producten die de gezondheid van een paard kunnen verbeteren, maar ook bij kunnen dragen aan verbetering van de prestaties. Die verbetering wordt echter niet alleen door het supplement bewerkstelligt. Ook gerichte voeding en een goed trainingschema zijn onderdelen die noodzakelijk zijn naast het toedienen van een hoogwaardig supplement. Uw eigen paardenarts kan u daar meer over vertellen.

Een voedingssupplement wordt vaak gezien als bijvoorbeeld een spierversterkend middel, echter veel voedingssupplementen hebben een indirecte werking waardoor een paard zch beter kan concentreren, minder snel moe is of veranderende omstandigheden makkelijker kan verwerken. Hierdoor is het mogelijk een paard beter te trainen, zal het lange (intercontinentale) transporten beter kunnen doorstaan en/of verwerken en is de kans op blessures kleiner.

---------------------------------------------------------------------------

Wanneer welk supplement

Veel voedingssupplementen die de dierenartsen bij Paard en Zorg aanbieden, zijn ontwikkeld samen met of volledig door erkende paardenartsen. Het zijn dus producten die stoffen bevatten waarvan een positieve werking onder bepaalde omstandigheden bekend is. Toch is het in eerste instantie belangrijk om te weten aan welke stoffen uw paard tekorten heeft of welke stoffen een positieve werking hebben op specifiek uw paard. Niet ieder dier reageert hetzelfde op een bepaalde stof. Vaak kan uw dierenarts, eventueel in samenspraak met een supplementenspecialist van Paard en Zorg, u een uitstekend advies geven waardoor u niet snel uw paard overlaad met stoffen die het niet nodig heeft.

---------------------------------------------------------------------------

Wat zit er in een supplement

Ieder voedingssupplement heeft wisselende samenstellingen van verschillende stoffen. Wanneer u op de pagina 'hier bestellen' kijkt, ziet u achter ieder product een vraagteken. Wanneer u daar op klikt vindt u vaak veel van de specificaties horende bij dat product.

---------------------------------------------------------------------------