Vloeibaar 120 ml of 354 ml

APF Pro - Auburn Labs

200336
Tijdelijk niet leverbaar
    Levertijd:1-3 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

APF Pro (Advanced Protection Formula) zijn adaptogene kruiden.

De adaptogene kruiden in APF Pro hebben de volgende eigenschappen:
- het verbeterde recept draagt bij aan een anti-catabolische werking (spierafbraak voorkomend) om de skeletspieren te helpen opbouwen
- ondersteunt de bijnierfunctie te beschermen bij het niet meer toedienen van steroïden
- ondersteunt het immuunsysteem tegen langdurige of intensieve onrust.
- ondersteunt de leverfunctie
- ondersteunt de nierfunctie
- draagt bij aan de optimalisatie van de glucoseopname en het glucosegebruik in de spiercellen
- draagt bij aan de afgifte van hogere hoeveelheden ATP (adenosinetrifosfaat, energie voor de cellen) en CP (een andere energiedragende variant van ATP) in de spiercellen
- draagt bij aan de opname van lipide (vetten) voor een langdurige energieproductie
- draagt bij aan en ondersteunt de mitochondriale doelmatigheid (een mitochondrion functioneert als een energiecentrale van de cel)
- draagt bij aan spijsverteringsfunctie door de versterkte energie door te geven aan het maag- darmstelsel
- helpt bij het vertragen van het ontstaan van vermoeidheid bij training
- helpt bij herstel na een fysieke uitputting
- ondersteunt een krachtige anti-oxidantenwerking als bescherming tegen schade door vrije radicalen
- helpt bij het tegengaan van de schadelijke effecten van intensieve of chronische onrust.

leverbaar in 120 ml en 354 ml

"Wie zou APF Pro moeten gebruiken?"Ieder paard in elk stadium van zijn leven heeft baat bij APF Pro. APF Pro verschaft een unieke klasse fyto-voedingsstoffen die niet beschikbaar zijn via de traditionele voedingsbronnen.APF Pro helpt te beschermen tegen de negatieve effecten van elke vorm van spanning die in het lichaam van het paard optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties. APF Pro draagt bij aan het algeheel welzijn van uw dier
Samenstelling:
- Eleurherococcus senticosus (Siberische Ginseng)
- Rhodiola Rosea (roze vetkruid, ook wel genoemd Sedum rosea en Sedum roseum)
- Schizandra Chinensis (Chinese Magnolia Vine (klimplant))
- Aralia mandschurica (Engelenboom/Doornboom uit Mantsjoerije)
- Rhaponticum carthamoides (Maralkruid)

Gebruiksaanwijzing:
Voor paarden van 500 kg
- Paarden: tijdens intensieve training en wedstrijden 2 x daags 4 ml tot 6 ml per dag. Optimaal resultaat 1 uur voor training en de tweede dosis 1½ uur na de training
APF niet oplossen in warme vloeistoffen (zoals b.v. "slobber")

Bewaarcondities:
Droog bewaren bij 10-20 °C.
Buiten het bereik van kinderen houden.

Verpakking:
120 ml met druppelaar
354 ml met doseerspuit bijgesloten.

"Hoe kunnen zo veel verschillende problemen door APF op de korrel genomen worden?"
Omdat stress een algemene veroorzaker is van bijna alle ziekteprocessen.
De stress respons - ook wel het "stress drietal" genoemd of het "algemene aanpassingssyndroom"- kent in zijn beschrijving drie duidelijk te onderscheiden fases. Het is belangrijk deze drie fases te begrijpen en de impact die deze hebben op het lichaam, omdat we daardoor beter kunnen inzien welke verwoestende negatieve effecten stress kan hebben. Deze fases worden ook gebruikt bij de beoordeling van de stress respons, omdat elke fase te onderscheden is en echt ingeschaald kan worden. Ook zijn de functionele veranderingen die in zo'n fase plaatsvinden, grondig onderzocht.
Fase 1: alarm
In deze fase is het belangrijk om normaal te blijven functioneren, omdat er een aantal kritische stofwisselingsreacties in willekeurige organen wordt voortgebracht. Stresshormonen komen in deze fase vrij, zoals epinephrine en norepinephrine en cortisol.
Fase 2: resitentie
Dit is de fase waarin passende aanpassingsveranderingen plaatsvinden. Verhoogde fitheid bij de geoefende atleet is een perfect voorbeeld van een aanpassingsrespons op fysieke stress.
Toch is ieder individu beperkt en compleet uniek in zijn vermogen zich aan te passen.
Overvraag je het individuele vermogen tot aanpassing, dan riskeer je ziekte of letsel. En dan breik je de laatste fase: de uitputting
Fase 3: uitputting
Deze fase wordt gekarakteriseerd door zichtbare symptomen, zoals vermoeidheid, een onderdrukte immuunrespons, vertraagde genezing, depressiviteit, catabolisch (afbrekend) spierverlies.
Stress kan zowel een versnellende of beginnende oorzaak zijn, als ook een resultaat zijn van een ziekte of letsel. Om een voorbeeld te noemen: van transport over lange afstanden is vastgesteld dat stress een beginnende oorzaak is bij de ontwikkeling van longontsteking bij een paard, terwijl een koliekbehandeling als een stress kan worden beschouwd die veroorzaakt is door, of heeft bijgedragen aan, een beginnende koliek. In beide gevallen is stress een duidelijk veroorzaker waarmee rekening moet worden gehouden in het algemen management van het paard, bij het bewaren of herstellen van zijn gezondheid.
Stress kan een ernstige impact hebben op de vele systemen in het lichaam, voornamelijk via de HPA-axis (hypothalamus-hypofyse-bijnier-as) en diens verstoring van de energiespiraal.
Omdat APF direct werkt op de vermindering van deze negatieve aanslag op de energiestofwisseling en op het herstel van de lichaamssystemen tot een zo snel mogelijk homeostasis, wordt het systeem van het paard beschermd en beter bestand gemaakt op de juiste respons op te bouwen tegen de stressor, ongeacht diens specifieke voorkomen.
Samenstelling - Eleurherococcus senticosus (Siberische Ginseng)
- Rhodiola Rosea (roze vetkruid, ook wel genoemd Sedum rosea en Sedum roseum)
- Schizandra Chinensis (Chinese Magnolia Vine (klimplant))
- Aralia mandschurica (Engelenboom/Doornboom uit Mantsjoerije)
- Rhaponticum carthamoides (Maralkruid)